Otvoren proizvodni pogon „Jumka“ u Rudnoj Glavi

Otvoren proizvodni pogon „Jumka“ u Rudnoj Glavi

26/06/2021 Off By BERB

Izvor: srbija.gov.rs/Foto: Tanjug

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas novi pogon fabrike „Jumko“ u Rudnoj Glavi, u kojem je zaposlenje dobilo 80 žena sa teritorije opštine Majdanpek.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović i predstavnici kompanije „Ziđin koper Srbija“.

Vučić je tom prilikom poručio da je od izuzetnog značaja da se i ljudima koji žive u malim sredinama pokaže da država vodi računa o njihovom kvalitetu života, naglasivši da će se posebna pažnja obratiti na infrastrukturne projekte, kako bi što više ljudi ostalo u tom kraju.

On je najavio da će se uraditi put Rudna Glava–Klokočevac u dužini od 11 kilometara, dok će od Milanovca i Golupca ka Velikom Gradištu, Požarevcu i Beogradu građani moći da idu brzom saobraćajnicom.

Predsednik je, obraćajući se zaposlenima u fabrici, poručio da će država subvencionisati povećanje plata od 3.000 dinara svim zaposlenima, i to će da bude već od sledećeg meseca.

Nova fabrika Jumka u Rudnoj Glavi ima površinu od 1.000 kvadratnih metara, koštala je približno milion evra, a proizvodiće uniforme za vojsku i policiju.