Гојковић са Лоренс де Карс, директорком Орсеја

Гојковић са Лоренс де Карс, директорком Орсеја

16/06/2021 Off By BERB

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић посетила је данас Музеј Орсеј где је разговарала са директорком Музеја Лоренс де Карс.

 


Гојковић је упутила честитку Лоренс де Карс поводом именовања за директорку Лувра, на чије чело ће ступити 1. септембра као прва жена која ће водити ову институције.
Гојковић је истакла да је за Србију важно успостављање још интензивнијих билатералних односа у области културе са Француском, и посебно значајним институцијама културе као што су музеји Орсеј и Лувр.
Министарка културе и информисања је нагласила да је у том контексту за установе културе у Србији значајна сарадња и размена искуства у области музеологије и заштите културног наслеђа.

 


Гојковић је истакла да постоје бројни потенцијали сарадње Музеја Орсеј са установама културе у Србији, посебно у оквиру одржавања пројекта Нови Сад -Европска престоница културе 2022. године.
Гојковић ће се, у оквиру посете Паризу, сутра састати са министарком културе Републике Француске Розелин Башло Наркан са којом ће разговарати о развоју сарадње, након чега ће разговарати са директорком Центра “Жорж Помпиду” Жили Нарбеј, а у Културном центру Србије отвориће изложбу Милана Маринковића Цилета “Пролазници”.