Председник Вучић положио венац на Споменик јунацима са Кошара

Председник Вучић положио венац на Споменик јунацима са Кошара

14/06/2021 Off By BERB

Извор: predsednik.rs /Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл

 

Председник Александар Вучић положио је данас венац на Споменик јунацима са Кошара, чиме су обележене 22 године од завршетка битке у којој су припадници војске СР Југославије 67 дана бранили државну границу.

 

 

Након полагања венца, председник Вучић је поразговарао са окупљеним ветеранима битке на Кошарама и захвалио им на свему што су учинили за отаџбину. Председник је посебно нагласио да сећање на погинуле војнике никада не сме да избледи.
„Вечна слава јунацима са Кошара! Водили су немогућу битку против далеко надмоћнијег противника, знајући да је земља коју бране важнија од свега. Кошаре су данас у туђим рукама, али јунаштво српских војника који су штитили своју отаџбину нико и никада неће моћи да избрише. Нека им је вечна слава!“, рекао је председник Вучић и додао да му ветерани ове битке дају додатну енергију „да се још снажније бори за Србију“.
Споменик јунацима са Кошара постављен је прошле године у парку у непосредној близини КБЦ “Др Драгиша Мишовић”. На постаменту су уклесана имена 108 војника, подофицира, официра, резервиста и добровољаца који су страдали 1999. године на караули Кошаре.