Пуна подршка особама са инвалидитетом и њиховим удружењима

Пуна подршка особама са инвалидитетом и њиховим удружењима

08/06/2021 Off By BERB

Фото: Душан Шкондрић

 

Савез удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Србије обележио је данас 60 година рада, а министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић истакла је да ће Министарство увек бити пријатељ организацијама особа са инвалидитетом, како би заједничким снагама био остварен циљ, а то је Србија без баријера.

 

„Честитам вам 60 година рада и упорности и желим да вам још једном поручим да је Министарство превасходно ваш пријатељ, па онда сарадник и неко ко вам помаже да заједно остваримо активности под паролом нашег Сектора за заштиту особа са инвалидитетом – Србија без баријера“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Министарка Кисић Тепавчевић је нагласила да особе са инвалидитетом понашањем и животним ставом показују како човек, када тако одлучи, нема границе.

„Од вас сви много учимо, ово срце које сте ми нацртали јесте симболично, али то је велико црвено срце које сви имате. Ово је само један од дана када обележавамо годишњице, али знамо да је сваки дан велика битка за све вас и све нас и желим да знате да смо ту и да ћемо увек бити ту за вас“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Представници Савеза су министарки Кисић Тепавчевић и помоћници министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљани Барошевић уручили захвалнице за досадашњу сарадњу и подршку у раду.

Министарство је 2020. године покренуло кампању „Србија без баријера“, а један од приоритета је наставак те кампање, која је покренута у сарадњи са Националном организацијом особа са инвалидитетом Србије.