Јачање пријатељских односа са Северном Македонијом кроз повезивање младих

Јачање пријатељских односа са Северном Македонијом кроз повезивање младих

07/06/2021 Off By BERB

Фото: Танјуг, Зоран Жестић

 

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са директором Агенције за младе и спорт Северне Македоније Наумчетом Мојсовским и новим генералним секретаром Регионалне канцеларије за сарадњу младих Албертом Ханијем и разговарао о бројним могућностима заједничке сарадње из области омладине и спорта у будућности.

 

Министар Удовичић и директор Мојсовски сложили су се да се пријатељски односи Србије и Северне Македоније додатно могу продубити кроз многобројне заједничке пројекте из области омладине и спорта, али и кроз размену искустава спортских стручњака и кроз институционалну подршку у повезивању младих.

Министар Удовичић истакао је да Министарство омладине и спорта активно и континуирано подржава рад Регионалне канцеларије за сарадњу младих, препознајући важност сваког деловања које за циљ има повезивање младих из региона и пружање додатних могућности за размену искустава и знања и иницирање заједничких активности.

Саговорници су разговарали и о искуствима Северне Македоније у имплементацији програма Гаранција за младе, као и о могућој реализацији припрема спортиста из Србије и Северне Македоније у обе земље.