Исплата зараде из добити за 2020. за запослене у ЈП „Пошта Србије”

Исплата зараде из добити за 2020. за запослене у ЈП „Пошта Србије”

31/05/2021 Off By BERB

Зарада из добити за 2020. годину, запосленима у ЈП „Пошта Србије” биће исплаћена 7. јуна, на Дан Поште Србије, на основу одлуке в.д. директора Зорана Ђорђевића, коју је донео након што је Влада Републике Србије дала сагласност о расподели добити ЈП „Пошта Србије”. Зарада из добити за прошлу годину запосленима ће бити исплаћена у складу са Колективним уговором.

 

Лицима ангажованим на повременим и привременим пословима у Пошти Србије, почев од 16. јуна ове године, нето цена рада биће увећана за скоро једну трећину (27,73 процента) односно на 183,93 динара. То значи да ни једно лице ангажовано на привременим и повременим пословима у Пошти Србије од наведеног датума неће
примати новчану накнаду нижу од износа важеће минималне зараде у Републици Србији.

Данас је донета и одлука да запослени на одређено и неодређено време, којима је потребна финансијска помоћ, добију и могућност да од 15. јуна поднесу захтев за бескаматну позајмицу у износу од 24.000 до 42.000 динара на период од шест месеци.

Овим мерама руководство ЈП „Пошта Србије” наставља реализацију активности на унапређењу материјалног положаја запослених, пре свега запослених на најтежим пословима у технологији – поштара, достављача, радника у преради и шалтерских радника, за које је од прошлог месеца уведен стимулативан начин обрачуна зарада.