Гостовања у Народном позоришту током маја и јуна 2021. године

Гостовања у Народном позоришту током маја и јуна 2021. године

28/05/2021 Off By BERB

Народно позориште током маја и јуна планира да на својим сценама изведе неколико гостујућих представа врхунског квалитета и понуди их београдској публици да погледа.

 

 

 

Низ занимљивих гостовања представа започеће Драма, представама које су рађене по изузетној прозној и драмској литератури најзначајнијих светских и српских писаца. Представе су радили редитељи аутентичних уметничких рукописа, а публика ће видети изванредна глумачка достигнућа,

Врло је значајно и гостовање и Камрна опера из Санкт Петребурга.

На Великој сцени планирана су гостовања:

30. маја 2021. године гостује Новосадско позориште / Ујвидеки Сзинхаз из Новог Сада са представом „Мефисто“ Клауса Мана у режији Бориса Љијешевића.

31. маја 2021. године Представа „Деобе“ по роману Добрице Ћосића у драматизацији Спасоја     Миловановића и режији Југа Радивојевића. Представа је рађена у копродукцији Српског народног позоришта, Народног позоришта Ниш и Народног позоришта из Приштине са средиштем  у Грачаници.

  1. јуна 2021. године Народно позориште из Суботице извешће драму „Кус петлић“ Александра Поповића у режији Милана Нешковића.
  2. јуна 2021. године на Великој сцени Хрватско народно казалиште „Ива племенити Зајц“ из Ријеке извешће комедију Бранислава Нушића „Госпођа министарка“ у адаптацији и режији редитељке Народног позоришта Татјане Мандић Ригонат.
  3. јуна 2021. године, Народно позориште Републике Српске из Бања Лука извешће представу по роману Меше Селимовића „Дервиш и смрт“ у драмитзацији и режији Дејана Пројковског.
  4. јуна 2021. године је гостовање Камерне опере из Санкт Петербурга (Русија) која ће приказати оперу Рихарда Штрауса „Електра“
  5. јуна 2021. „Один театар“ (Данска) на Сцени „Раша Плаовић“, извешће представу по тексту Роберта Карерија „Цвеће за Торгера“ у режији Јадранке Анђелић, која је рађена у сарадњи са „Дах“ театром.