Разговори у Народном позоришту – Кети Мичел и Јевгениј Миронов

Разговори у Народном позоришту – Кети Мичел и Јевгениј Миронов

25/05/2021 Off By BERB

Народно позориште започиње нову линију активности која прати светске звезде и најзначајније европске позоришне ствараоце. Разговори ће се водити путем видео линка.

 

 

Први од ових разговора биће одржан у петак, 28. маја 2021. године у 19.30 часова, на Сцени „Раша Плаовић“, где ће се путем видеа публици обратити две изузетне позоришне личности Кети Мичел и Јевгениј Миронов.

Једна од најзначајнијих позоришних редитељки Кети Мичел, јавиће се из Лондона и укључити у разговор док ће се из Москве јавити Јевгениј Миронов, чувени руски глумац.

Разговор из Београда ће водити управница Народног позоришта Ивана Вујић и новинарка РТС-а, заменица главног и одговорног уредника културног програма, Сања Милић.

Неке од тема о којима ће се разговарати су: шта је позориште данас, у ком правцу се развија, колико је епидемија вируса Корона утицала на развој светског позоришта и шта смо научили из ње, екологија и позориште.

Гледаоци ће моћи да се укључују у разговор и постављају питања.

Оваквим садржајима Народно позориште жели својој публици да понуди дубље и квалитетније допирање у срж позоришне уметности и сазна многе тајне засноване на дугогодишњем искуству и посвећеном раду оних личности, које су потврђени позоришни ствараоци у свету.

Улазнице за овај програм ће бити бесплатне и могу се подићи на благајни Народног позоришта, а програм ће се преносити стримингом.

Број публике је ограничен поштујући све мере предострожности због епидемије вируса Ковид-19.