Sport doprinosi pravilnom razvoju dece i afirmaciji Srbije

Sport doprinosi pravilnom razvoju dece i afirmaciji Srbije

20/05/2021 Off By BERB

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i najbolji teniser sveta Novak Đoković konstatovali su prilikom današnjeg susreta da je sport oblast u koju treba neprestano ulagati, jer prvenstveno doprinosi pravilnom vaspitanju i razvoju dece i omladine, ali i afirmaciji Srbije.

Vulin je najboljem teniseru sveta čestitao na svim dosadašnjim uspesima i rezultatima i zahvalio na svemu dobrom i značajnom što je učinio i što i dalje čini za Srbiju.

Ministar je istakao da je bavljenje sportom izuzetno važno za mlade i da svaki sport doprinosi i tome da oni “ne budu na ulici”, već da razvijaju i usvajaju prave vrednosti i pravilne oblike vaspitanja i ponašanja.

On je ocenio da deca i omladina kroz bavljenje sportom razvijaju osećaj zajedništva, prijateljstva i da, takođe, ne treba zanemariti ni pravilan fizički razvoj koji bavljenje sportom obezbeđuje.

Đoković je, sa druge strane, iskazao zahvalnost Vulinu na svemu što MUP čini na polju afirmacije sporta u Srbiji, posebno kroz uspehe koje pripadnici policije postižu na međunarodnim takmičenjima, ali i na svesrdnoj podršci prilikom organizovanja teniskih turnira u Beogradu, na kojima pruža apsolutnu bezbednost kako učesnicima, tako gledaocima i svima koji u njihovoj organizaciji učestvuju.