Башта у срцу Сајма

Башта у срцу Сајма

15/05/2021 Off By BERB

Од 20. до 23. маја 2021. године, под сунцем нашег новог неба, процветаће 26. Међународни сајам хортикултуре, са његовим већ традиционалним пратиоцима – Изложбом лековитог биља и препарата од меда “Дарови природе”, Изложбом баштенских и парковских машина “Мотоплантекспо” и Органик фестом, посвећеним органској производњи и баштованству, органским производима и здравој храни уопште

 

Како су на овом врелу живота и лепоте навикли, посетиоци ће се сусрести са различитим областима хортикултуре – узгајањем цвећа и цветног материјала, производњом садница и семенског материјала, воћарством, виноградарством, пчеларством, гајењем лековитог биља, узгојем и одржавањем зелених површина, механизацијом за хортикултуру, заливним системима, средствима за прехрањивање и заштиту биљака, пејзажном архитектуром. Освежиће поглед на естетику живљења и идејна решења за уређење врта, окућнице и балкона и разноврсне услуге и производе за љубитеље цвећа и зеленила. Моћи ће да директно од произвођача набаве саднице најлепшег цвећа, четинара и украсног биља, кактуса, сезонског цвећа, зачинских и ароматичних биљака.

Покровитељ Сајма хортикултуре је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије.

Радно време манифестације биће од 10 до 18 часова, а посетиоци ће у “башту у срцу Сајма”, у хали 5 и испред ње, моћи да уђу бесплатно. Паркинг за посетиоце се наплаћује 150 динара по сату.