Ekonomska škola u Zrenjaninu dobila 30 novih računara

Ekonomska škola u Zrenjaninu dobila 30 novih računara

14/05/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić ocenio je da projekat “Digitalna učionica”, koji sprovodi resorno ministarstvo, napreduje veoma dobro i da je do sada, uprkos aktuelnoj epidemiji, modernizovano oko deset hiljada učionica.

 

Zrenjanin, 14. maja 2021. – Kabinet u Ekonomsko-trgovinskoj skoli “Jovan Trajkovic” u Zrenjaninu opremljen je sa 30 novih kompjutera, a ukupna vrednost donacije premasuje 1,1 milion dinara. Prema recima resornog ministra Branka Ruzica, takva donacija doprinece unapredjenju rada i obrazovanja u ovoj skoli. Ovo je sesta donacija u okviru projekta Eurobanke pod nazivom “Skola kao nacrtana za Vas”, sa ciljem unapredjenja rada srednjih ekonomskih skola ssirom Srbije, a realizovana je uz pomoc ministarstva. FOTO TANJUG/ DRAGAN DJEKIC/ bg

Kabinet u Ekonomsko-trgovinskoj školi “Jovan Trajković” u Zrenjaninu opremljen je danas sa 30 novih računara, u okviru projekta Eurobanke pod nazivom “Škola kao nacrtana za vas”, a ukupna vrednost donacije premašuje 1,1 milion dinara.

Ružić je ocenio da će donacija, šesta po redu, a koja je realizovana uz pomoć resornog ministarstva, doprineti unapređenju rada i kvaliteta učenja u ovoj školi.

Imaćemo jedan širi spektar obuka koji će učenici prolaziti na mnogo lakši način. Oni će postati stručnjaci iz oblasti ekonomije, prava i ugostiteljstva, objasnio je Ružić, istakvši da učenici te škole beleže izvanredne rezultate na takmičenjima.

On je naveo i da je donacija u vidu računara pokazatelj u kojoj meri Vlada vodi računa o vitalnosti obrazovnog procesa i obrazovnog sistema, ali i dokaz da svaku ustanovu čine ljudi, o kojima se mora voditi posebna pažnja.

Ružić je, govoreći o nužnosti modernizacije i unapređenja rada škola širom zemlje, istakao da u Srbiji postoji oko 1.200 osnovnih i više od 550 srednjih škola, te da su donacije poput današnje uvek dobrodošle.

Prema njegovim rečima, plan je da se do kraja godine u okviru istog projekta broj digitalizovanih i modernizovanih učionica popne na 35 hiljada.

Digitalizacija se u obrazovanom sistemu pokazala kao dobra u vanrednim okolnostima i mnogo je lakše kada mladi koriste te benefite, jer smo bili svedoci tokom prošle godine da obrazovni proces nije trpeo, ocenio je Ružić.

Predsednica Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović podsetila je na to da je sa današnjih 30, broj poklonjenih računara u okviru projekta te banke više od 120, odnosno da je u takav vid opremanja kabineta srednjih ekonomskih škola već uloženo više od šest miliona dinara.

U ovoj školi će se nastava odvijati u novoj realnosti i ona je pokazala koliko je digitalna pismenost potrebna i u svakodnevnom životu. Ova donacija će pomoći učenicima da na profesionalan način stiču nova znanja, istakla je ona, izrazivši zahvalnost klijentima na tome što koriste humanitarnu karticu “Veliko srce”.

Direktorka škole Dragoslava Golušin rekla je da se u toj školi obrazuje osam različitih profila učenika, te da će svi oni koristiti novoopremljeni kabinet.