Заједничка вежба Росгвардије, САЈ-а и Жандармерије на јесен у Србији

Заједничка вежба Росгвардије, САЈ-а и Жандармерије на јесен у Србији

14/05/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин и командант Руске националне гарде – Росгвардије Виктор Золотов на данашњем састанку у Москви, договорили су одржавање заједничке антитерористичке вежбе специјалних јединица Србије и Русије у нашој земљи. Министар Вулин је Золотову уручио писмо позива за вежбу која би требало да се реализује на јесен.

 

Министар Вулин, који је у оквиру радне посете Руској Федерацији, обишао базу Росгвардије, истакао је да Србија остварује добру сарадњу са свим безбедносним службама Руске Федерације.

Посебно је нагласио значај заједничких обука Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије са Росгвардијом, имајући у виду да су ове јединице стубови безбедности две земље са богатим искуством и знањем.

„Размена искуства између елитних јединица две земље, посебно у областима борбе против тероризма, антидиверзионе заштите, обезбеђења штићених личности, као и јавних скупова повећаног ризика безбедности, изузетно је значајна за ефикасно реаговање припадника специјалних јединица две земље у заштити безбедности грађана“, рекао је министар Вулин.

 

 

Национална гарда Руске Федерације – Росгвардија, је елитна служба безбедности основана у циљу бобе против тероризма, екстремизма и организованог криминала, а задужена је и за одржавање јавног реда и заштиту важних државних објеката.