Predsednik Vučić obišao punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd

Predsednik Vučić obišao punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd

13/05/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih porodica i poručio im da je vakcinacija veoma važna i da očekuje da u Vojsci i MUP-u odziv bude još mnogo veći.

 

 

“Ne znam kako je načelnik Generalštaba Mojsilović doneo odluku da napravi prilično obaveznim vakcinaciju za pripadnike Vojske, ali je to dobro. Svakom vakcinom se spasavaju životi, ne samo vakcinisanih. Zato, hvala što su se ovako organizovali”, istakao je predsednik Vučić i naveo da je u poslednjih šest dana, od kada je najavljeno da će oni koji se do 31. maja budu vakcinisali dobiti finansijsku podršku, došlo do utrostručenja broja dnevno vakcinisanih.

“Imamo trostruku uvećanu vakcinaciju u odnosu na prošlu nedelju. Imamo 23.000 do 24.000 novovakcinisanih dnevno, a bilo je između 8.000 i 9.000”, konstatovao je predsednik Vučić. On je dodao da je zadovoljan takvim rastom i da je 20.000 vakcinisanih na dnevnom nivou jedan mali grad vakcinisanih, što nije loše, ali još uvek nije dovoljno.

“Time zaustavljamo bolest, infekciju. Obezbedili smo vakcine, dali i regionu mnogo vakcina. Mislim da ljudi u Srbiji zaslužuju odgovorno ponašanje svih građana naše zemlje. Štitite svoje bližnje! Ne možemo da se ponašamo sebično. Molim ljude da se vakcinišu, da možemo da lečimo i druge bolesnike, da možemo kovid bolnice da pretvaramo u obične, da tretiramo te bolesnike na najbolji način, a ne samo da se bavimo rešavanjem kovid problema”, naglasio je predsednik Vučić. On je naveo i da je vođena negativna kampanja protiv vakcine Astra Zeneka, a da jučerašnji podaci iz Velike Britanije govore u prilog ovoj vakcini.