Podrška države razvoju preduzetništva u Prijepolju

Podrška države razvoju preduzetništva u Prijepolju

08/05/2021 Off By BERB

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković izjavila je danas u Prijepolju da je  podrška resora koji vodi usmerena na unapređenje poslovne infrastrukture, razvoj preduzetništva i ka velikim investicijama.

 

Atanasković je prilikom obilaska kompanija „Stileks“, „Ćatić kompani“ i „Star Jela“, objasnila da je cilj Ministarstva da se kroz dijalog sa predstavnicima privrede nastavi unapređenje poslovnog okruženja kako bi mogli dalje da šire posao i zapošljavaju novu radnu snagu.

Želimo da čujemo sa kakvim se izazovima susreću, da promovišemo vidove podrške koju pruža Ministarstvo privrede, ali i da zajednički gradimo bolji privredni ambijent koji će omogućiti bolji život naših građana, navela je ona i ponovila da su zato i organizovani obilasci privrednih subjekata.

Prema njenim rečima, u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava i privrednicima na lokalu možemo da vidimo šta je neophodno da se uradi kako bi unapredili svoje poslovanje, ali i da pokažemo primere dobre prakse, odnosno da pokažemo da u Srbiji može dobro da se posluje.

Predsednik Opštine Prijepolje Vladimir Babić rekao je da je ministarka danas upoznata sa funkcionisanjem privrede u toj lokalnoj samoupravi i zahtevima privrednika.

Razgovarali smo o trendovima koje bi trebalo da pratimo, koji su to problemi koje moramo rešavati,  koje su naše obaveze i zadaci, a gde može Ministarstvo da nam pomogne, precizirao je on i iskazao zahvalnost Atanasković na poseti.

Vlasnik kompanije „Stileks“, koja trenutno broji 70 zaposlenih, Esad Hodžić rekao je da poseta ministarke za njih predstavlja podsticaj i podstrek za još brži razvoj.

Prema njegovim rečima, to je pokazatelj i da država ozbiljno razmišlja i pravi strategiju o ovakvim, malim i srednjim preduzećima koja su u ovim krajevima pokazala da se razvijaju i zapošljavaju radnike uprkos pandemiji koronavirusa.

Jedan od vlasnika porodične kompanije „Ćatić kompani“ Ismail Ćatić upoznao je ministarku sa izazovima sa kojima se privrednici susreću u toj opštini, posebno kada je reč o infrastrukturi, dok je direktor firme  „Star Jela“ Đorđe Ljujić naveo da ova kompanija trenutno zapošljava 140 radnika i u planu je da uposli još približno 100.