Predsednik Vučić obišao mobilne punktove za vakcinaciju

Predsednik Vučić obišao mobilne punktove za vakcinaciju

07/05/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je mobilne punktove za vakcinaciju u opštinama Obrenovac i Ub i apelovao na građane da se vakcinišu protiv virusa korona, kako bi sačuvali živote i zdravlje i kako bi se što pre vratili normalnom životu i nastavili da radimo.

 

 

„Ako se vakcinišemo gotovo svi, moći ćemo da radimo i živimo normalan život, da Srbiju neuporedivo brže pomeramo napred. Moramo da izađemo iz korone, da se posvetimo životu. Onda ćemo moći da uradimo i završimo i ono što nismo mogli ranije“, rekao je predsednik Vučić nakon obilaska mobilnog punkta za vakcinaciju u selu Zvečka kod Obrenovca. On je naglasio da mobilni punktovi treba da pomognu ljudima da se lakše i brže vakcinišu.

“Ljudi se često pitaju zašto je to sve važno za nas, zašto preterujemo i insistiramo na vakcinaciji. Insistiramo zbog zdravlja svakog našeg čoveka, naših života. Molim da red za vakcinu bude još veći, ne samo ovde, već u čitavoj Srbiji. Ja sam primio dve doze kineske vakcine i danas znam da ću da preživim ako se razbolim. To mi daje mogućnost da se osećam slobodnije, da mogu da planiram”, poručio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić posetio je i mobilni punkt za vakcinaciju na stadionu lokalnog fudbalskog kluba Vrelo kod Uba i poručio da je danas vakcinacija pitanje opstanka i razvoja zemlje. On je razgovarao sa meštanima i pozvao ih da se vakcinišu, kako bi zaštitili sebe, svoje i zdravlje svojih bližnjih.
“Naš posao je da se borimo i da budemo odgovorni, to je borba za nastavak ekonomskog rasta. Ako ekonomija ide napred i ako pobedimo koronu, ako rast BDP-a bude sedam odsto, garantujem vam da će biti i skoka plata i penzija, što donosi ljudima mogućnost da bolje žive. Bez toga nemamo nikakvu šansu. Zato se čudim neodgovornim ljudima”, naveo je predsednik Vučić.