Efikasnije rešavanje problema buke i zagađenja vode

Efikasnije rešavanje problema buke i zagađenja vode

05/05/2021 Off By BERB

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и заменик градоначелника Града Београда Горан Весић разговарали су данас о планираним изменама и допунама Закона о буци и динамици усвајања овог акта, како би се унапредили механизми за решавање проблема буке, коју грађани највише осећају у летњој сезони због угоститељских објеката.

 

 

Вујовић и Весић су разговарали о томе да се изменама Закона омогући да комунална градска милиција и инспектори заштите животне средине, по пријави грађана, мере ниво буке на лицу места.

– Бука која долази из појединих угоститељских и других објеката, посебно у стамбеним зградама, није прихватљива за грађане. Како бисмо ефикасније решили овај проблем, потребно је да изменимо прописе, пре свега у делу да републички инспектори и комунална градска милиција могу да реагују на лицу места. Овај проблем морамо да решавамо заједно, како бисмо могли да помогнемо грађанима који имају проблем с буком – поручила је Вујовић.

Министарка Вујовић и заменик градоначелника Весић, договорили су сарадњу и када је реч о контроли загађења воде. За контролу загађења, пре свега на реци Сави, користиће се брод „Аргус“, који је научна лабораторија. Брод ће бити коришћен током викенда, будући да је уочено да поједини привредни субјекти викендом испуштају у реку недозвољене материје.

– Апелујем на све привредне субјекте да поштују закон. Инспектори заштите животне средине и комунална милиција Града Београда ће заједно, користећи брод „Аргус“, контролисати да ли је повећано загађење Саве. Најстроже ћемо санкционисати све привредне субјекте за које утврдимо да су кршили закон – поручила је Вујовић.