Марихуана у Србији неће бити легализована; оптужница против криминалне групе Беливука и Миљковића у законском року

Марихуана у Србији неће бити легализована; оптужница против криминалне групе Беливука и Миљковића у законском року

04/05/2021 0 By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да у Србији, док је Александар Вучић њен председник, марихуана неће бити легализована и да ће бити ухапшени сви они који се баве наркотицима па и са једним џоинтом. 

 

„Не верујем у поделу на лаке и тешке дрогe. Ја верујем у степенице када су наркотици у питању – кренеш од марихуане завршиш на игли. Увек ћу у парламенту ако се то постави као тема гласати против легализације марихуане“, рекао је министар Вулин за ТВ „Пинк“.

Министар је објаснио да Kомисија за наркотике Уједињених нација марихуану није скинула са листе наркотика, већ да ју је само пребацила из једне категорије у другу и да је и даље на листи опојних дрога.

Говорећи о резултатима рада припадника Министарства унутрашњих послова, нагласио је да је задовољан и поносан на резултате који су остварени у борби против организованог криминала и мафије и додао да се полиција једнаком снагом бори и против уличног криминала.

Министар је поновио да успех начелника полицијских управа мери по томе колико су нарко-дилера, џепароша, насилника склонили са улица и колико су улице градова у Србији безбедне.

Према његовим речима, Министарство спроводи акцију враћања полицајаца позорника на улице, најпре у већим, а потом и у мањим градовима, који ће бити ту за грађане, који ће бити њихов сервис, кога ће сваки становник блока којим патролира знати и који ће знати све своје суграђане и њихове проблеме.

Министар је изјавио данас да ће оптужница против припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића бити подигнута у законском року.

„Тужилаштво за организовани криминал, Безбедносно-информативна агенција, Министарство унутрашњих послова раде изузетан посао и ми ћемо оптужницу подићи у законском року. Има довољно доказа, ради се огроман посао и ми ћемо на време у законском року изаћи пред грађане Србије“, рекао је министар Вулин и додао да ће и Србија и свет бити згрожени суровошћу којом су припадници ове групе чинили кривична дела.

Тужилац за организовани криминал, како је навео, задовољан је количином и квалитетом доказа који су прикупљени у досадашњем току истраге, а количина доказа који пристижу,  изјаве припадника клана, сведока, оштећених почињу да се гомилају, јер се људи ослобађају страха.

Говорећи о монструозности ове криминалне групе, министар Вулин је указао да су они били спремни и да убију своје.

Kао пример навео је двојицу припадника који су раскомадана тела убијених носили да би их бацили у Дунав и том приликом нису искључили мобилне телефоне, због чега су њихови саборци између себе предлагали да и њих двојица буду убијени, јер их „својом глупошћу сутра могу одати“.

Министар је указао да је Република Србија расписала потерницу за Радојем Звицером, који се налази у бекству, за кога, како је навео, Србија има информације где је, али је још увек недоступан правосудним органима.

Kако је оценио министар Вулин, арсенал оружја који је српска полиција запленила од ове криминалне групе служио је за обрачун са лицима која имају обезбеђење, која се возе у блиндираним возилима.

Министар је још једном позвао све да не релативизују злочине ове криминалне групе и подвукао да није реч ни о навијачима, ни о политици нити било чему другом, већ да је реч о убицама спремним да убијају и туђе и своје на најмонструозније начине.

 

Фото: srbija.gov.rs