Апел на грађане да буду одговорни и предузму све мере заштите од пожара

Апел на грађане да буду одговорни и предузму све мере заштите од пожара

01/05/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин честитао је данас свим грађанима Србије Први мај, празник рада и апеловао на све оне који су одлучили да овај празник прославе у неким од излетишта Србије, да буду одговорни и да предузму све мере заштите од пожара.

 

 

 

Министар Вулин приликом обиласка припадника ватрогасно-спасилачких јединица које на Авали брину о сигурности и безбедности грађана који су одлучили да празник рада прославе на овом излетишту, упозорио је да је од почетак године на територији наше земље било 4.500 пожара на отвореном у којима су две особе изгубиле живот.

„Два изгубљена живота су превише за нешто што је могло да се спречи и што је сигурно могло бити избегнуто. Ништа се не дешава случајно без наше немарности и непажње.  Време је празника, потрудимо се да нам празници буду добри. То зависи само од нас “, поручио је министар Вулин.

Министар је замолио грађане да буду обазриви и одговорни и да и припадницима Сектора за ванредне ситуације, који дежурају на излетиштима широм Србије, омогуће да и они проведу празнике, а да не морају да гасе пожаре и спасавају животе.

„Срећан 1. мај свима који живе од свог рада. Ово је наш празник, па нека тако и буде. Нека заиста буде празник, а не горка успомена“, рекао је министар Вулин.

Командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд Милош Мајсторовић, истакао је да велики проблем представљају пожари на отвореном које изазивају људи немарним поступањем.

Мајсторовић је апеловао на грађане да уколико пале ватру за роштиљ, то чине на простору који је за то намењен, да када напуштају излетиште угасе ватру и да не дозволе да на месту где су боравили избије пожар који наноси велику материјалну штету и може да угрози људске животе.