Unapređenje ekonomskih odnosa sa Crnom Gorom

Unapređenje ekonomskih odnosa sa Crnom Gorom

29/04/2021 Off By BERB

Izvor: srbija.gov.rs/Foto: privreda.gov.rs

 

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković i ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović najavili su danas da će zasedanje Mešovite komisije za ekonomsku saradnju dveju zemalja biti održano u narednim mesecima u Podgorici.

Na sastanku je dogovoreno da će u okviru zasedanja biti organizovan i poslovni forum privrednika radi unapređenja ekonomskih odnosa i razvijanja privredne saradnje.

Atanasković je, u obraćanju novinarima nakon sastanka sa Milatovićem, istakla da su razgovori bili konstruktivni i da postoji prostor za unapređenje privredne saradnje, navodeći da će forum privrednika biti organizovan u cilju jačanja ekonomskih odnosa.

Milatović je podvukao da je Srbija veoma važan trgovinski partner Crnoj Gori i da su ove godine granice te zemlje otvorene za sve građane i privrednike, što je veoma važno za turizam i kretanje robe.

On je, ocenivši da saradnja Srbije i Crne Gore može da bude još bolja, preneo da je na sastanku okvirno dogovoreno da delegacija Vlade Srbije, u drugoj polovini septembra, predvodi veliki broj privrednika u poseti Crnoj Gori kako bi se dao politički stimulans ekonomskoj saradnji.