Saradnja sa Opštinom Budva u oblasti turizma

Saradnja sa Opštinom Budva u oblasti turizma

24/04/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić sastala se juče sa predstavnicima crnogorske opštine Budva, na čelu sa predsednikom te lokalne samouprave Markom Carevićem.

Matić je tom prilikom izrazila očekivanje skorašnje normalizacije turističkih i ekonomskih aktivnosti masovnom imunizacijom na COVID-19 kako srpskih, tako i crnogorskih državljana, ističući tradicionalno dobre prijateljske odnose Srbije i Crne Gore.

Ona je izrazila nadu da će predstojeća turistička sezona biti uspešnija u odnosu na prethodnu godinu, podsetivši na to da je Crna Gora jedna od glavnih destinacija srpskih turista tokom leta, kao i da su crnogorski turisti naročito orijentisani ka Srbiji prilikom planiranja vikend putovanja.

Carević je rekao da je cilj te opštine, koja ima mali broj zaraženih i olakšavajuću okolnost vakcinacije bez zakazivanja, upravo saradnja sa Srbijom i Republikom Srpskom, uz zahvalnost Srbiji na doniranim vakcinama.

On je predložio i zajedničke promotivne projekte u oblasti turizma, posebno ističući potrebu za uvođenjem dodatnih avio linija, uz povoljniju cenu avio karata, kao i činjenicu da u Crnoj Gori trenutno ne postoje ograničenja ulaska za srpske građane.