Vulin dobitnik zlatne medalje „Takovski ustanak“

Vulin dobitnik zlatne medalje „Takovski ustanak“

23/04/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Ministru unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandru Vulinu, povodom Dana Opštine Gornji Milanovac, uručena je zlatna medalja „Takovski ustanak“ za izuzetan doprinos i rezultate u dosadašnjem radu za Srbiju i njene građane.

Vulin je na svečanoj sednici Skupštine opštine istakao da je pomenuta medalja nagrada svim institucijama i vrednostima koje one predstavljaju, a čiji je deo bio – Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane i danas Ministarstva  unutrašnjih poslova.

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević ukazao je na to da je prethodna godina bila jako teška, ne samo u Srbiji, već i u celom svetu, i dodao da je opština odmah po uvođenju vanrednog stanja obezbedila pakete za najugroženije građane, penzionere, samohrane roditelje.

On je izneo planove i projekte koji su planirani za narednu godinu, i naglasio da će Opština značajna sredstva uložiti u obrazovanje, infrastrukturu i poboljšanje uslova života građana.

Zlatnom medaljom „Takovski ustanak“ posthumno je nagrađen i pesnik Dobrica Erić, a zaslužnim pojedincima i firmama uručene su srebrne medalje.