ODGOVOR JEDNOG BOTA, MALOG I OBIČNOG, VELIKOM BLICU I JOŠ VEĆIM UREDNICIMA

ODGOVOR JEDNOG BOTA, MALOG I OBIČNOG, VELIKOM BLICU I JOŠ VEĆIM UREDNICIMA

05/05/2015 Off By

isakocc

NEIMENOVANI SAGOVORNIK IZ REDAKCIJE BLICKRIGA, ČETRDESETOGODIŠNJAK, POD RADNIM NAZIVOM „NOVINAR”, JUČE NAM JE POTVRDIO DA JE ZA TEKSTOVE O SNS DOBIO ROL VIRŠLU, JOGURT I INTEGRALNU KIFLU, BEZ NAMAZA, IAKO GA JE PRIŽELJKIVAO

<<<Ponosni bot Radmila Isaković (očekuje sendvič)

 

AKO bi to radili onako kako radi “Blic” (u daljem tekstu Blickrig), onda bi to izgledalo ovako:
Neimenovani sagovornik iz redakcije Blickriga, četrdesetogodišnjak, pod radnim nazivom „novinar”, juče nam je potvrdio da je za tekstove o SNS dobio rol viršlu, jogurt i integralnu kiflu, bez namaza, iako ga je priželjkivao .
„Mažemo ljude po ceo dan, a za nas namaza nema“, drhtavim glasom nam se požalio novinar, napominjući da je poprilično izgladneo.
Neimenovani sagovornik nam je rekao i da je duboko nezadovoljan i činjenicom da su autori tekstova o glumcu Goranu Jeftiću dobili i prazan burek i mesni narezak („što je super, turiš narezak u burek i dobiješ burek s mesom, valjda“), a da ga posebno boli i to što su, nekada, tekstovi o vođi duvanske mafije Zoranu Đinđiću plaćani pljeskavicama („sa prilogom po želji”), dok su urednici, za čuveno Legijino pismo, dobili i pravi ručak u menzi („supa, kupus salata, musaka i lenja pita za dezert”), i da su se pošteno najeli, ne mareći za eventualnu simboliku i paralele koje se mogu izvući između onoga što rade i „musake”, „kupusa” i „lenjih pita”. Kako li su i koliko tek zaradili svi oni koji su trpali priče o Tominim sinovima, kao glavnim zlikovcima, u nekom selu kod Kovačice, a izvini, ta reč ne postoji.
„Daj šta daš ionako je slogan pod kojim mastiljarimo, evo, već ovoliko godina”.
Svašta nam je još naš neimenovani izvor ispričao – o otkazima, urednicima koji mobinguju novinare, o padu tiraža, talovima sa bivšom vlašću Demokratske stranke, kampanjama za nekadašnja ministarstva i stotinama hiljada evra maznutim iz budžeta, o Miškoviću i štampanju Tabloida… – ali nećemo sada o tome, nemamo ni vremena, ni prostora, a i loše utiče na stomak.
„Smučiti se”, kako kaže naš neimenovani izvor, „kako kročiš unutra”.
Hoćemo nešto drugo. Da javnosti ukažemo na stil i metod nekoga ko tvrdi da je ugledan i da se bavi profesionalnim novinarstvom.
I evo kako to izgleda:
Na prvo novinarsko pitanje „Ko?”, Blickrig odgovara – „neimenovani izvor”.
Na drugo „Šta?”, Blickrig kaže – „pune ruke posla”.
Na „Kad”, odgovor je – „u proteklih mesec dana”.
„Gde” i „Kako” nemaju odgovor, po Blickrigu, to su sitnice kojima se ne vredi baktati, a “Zašto” se odavno zna.
Zato što, gospodo iz Blickriga, vi veoma lepo živite, jedete i pijete, izmišljajući tekstove, denuncirajući ljude, osuđujući pre bilo kog suda, i to sve uz pomoć čuvenog „neimenovanog izvora”.
Da. Da ne zaboravimo i vašu opsesiju SNS-om, koja traje još iz vremena kada smo mi bili opozicija, a vi objavljivali tekstove koje vam je dostavljao „neimenovani izvor” iz kabineta nekadašnjeg predsednika.
Zauzvrat, dobili ste „sitnih” nekoliko stotina hiljada evra iz budžeta (samo u jednoj transakciji). Pretpostavljamo da su se vaši novinari, koje, pod pretnjom otkazom, terate da potpisuju te splačine, bar pošteno najeli. Praznog bureka.
I interesantno je da, od trenutka kada su veze sa državom i njenim budžetom, isečene, i od kada više nema kafica i pajtanja sa vlašću, SNS, nova vlast, koja vam ne daje pare, postaje vaša glavna meta, a „neimenovani izvor” glavni sagovornik za tekstove o toj vlasti.
Problem je samo u tome što je u ovoj zemlji sve više onih koji su spremni, pod punim imenom i prezimenom, da pričaju o tome od koga ste, koliko, kada i gde novca uzeli.
Znate vi ko su ti ljudi, otpustili ste ih, gomilu, samo u proteklih nekoliko meseci.
A znate i zašto su spremni da pričaju.
Zbog osećaja koji imaju u stomaku.
Dakle, zbog vas.
Smučili ste im se.
Dobiću, možda, i dva sendviča za ovaj tekst. Vama ne dam ni jedan. Suviše sendviča pojeli ste nam u prethodnim godinama. Od vas neću ni jedan, gadila bih se sebi, ili sebe, kako to vi, pametni, što niste botovi, umete da kažete. <


DANAS

 gasic55BRATISLAV GAŠIĆ ODGOVARA SAŠI JANKOVIĆU

GAŠIĆ: ODGOVORNOST JE REČ KOJU ZAŠTITNIK GRAĐANA TREBA DA POSTAVI I KADA JE U PITANJU ODGOVORNOST SAŠE JANKOVIĆA,

 

selUNAPREĐENJA SARADNJA SA MAĐARSKOM U OBLASTI PRAVOSUĐA

PRILIKOM DANAŠNJEG SUSRETA, MINISTRI PRAVDE SU NAVELI DA SU RAZGOVORARALI O VIŠE RAZLIČITIH TEMA, I DA SU SE

 

 

stefSTEFANOVIĆ RAZGOVARAO SA STUDENTIMA KRIMINALISTIČKO-POLICIJSKE AKADEMIJE

MINISTAR JE NAGLASIO DA ĆE SE VODITI RAČUNA DA NAJBOLJI STUDENTI KRIMINALISTIČKO-POLICIJSKE AKADEMIJE DOBIJU PRILIKU DA SE ZAPOSLE

 

mpSTEFANOVIČ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA FBI

  MINISTAR STEFANOVIĆ ZAHVALIO JE NA VELIKOJ PODRŠCI KOJU SU PREDSTAVNICI STEJT DEPARTMENTA PRUŽILI MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE