Министар Вулин ватрогасцу Николићу пожелео победу на престижном турниру

Министар Вулин ватрогасцу Николићу пожелео победу на престижном турниру

21/04/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са ватрогасцем-спасиоцем Ватрогасно-спасилачког батаљона Вождовац Марком Николићем, прваком  Медитерана у WBC верзији у боксу, који се у петак, 23. априла, на „WBC International Silver Championship“ турниру бори за титулу шампиона у овој категорији.

 

 

Пожелевши му успех на предстојећем такмичењу, министар Вулин истакао је да су људи попут Николића, који сем у послу, остварују изузетне резултате и у спорту понос Министарства унутрашњих послова.

Министар је нагласио да ће МУП у наредном периоду изнаћи моделе по основу којих ће врхунским спортистима у полицији олакшати учествовање у такмичењима.

„Издржљивост, посвећеност и упорност коју показују наши спортисти, врлине су које красе припаднике наше полиције, спремне да одговоре на све изазове, изврше свако наређење и постигну завидне резултате“, поручио је министар Вулин.

Ватрогасац Николић истакао је значај подршке Министарства унутрашњих послова и своје ватрогасно-спасилачке јединице и нагласио да се у мечу у петак за титулу шампиона бори са Русом Сергејем Гороховим.

„Победник овог меча постаје интернационални WBC шампион“, рекао је Николић и нагласио да му је предстојећи меч веома важан јер му отвара врата ка светској сцени, те да ће дати све од себе да оствари победу.

Марко Николић аматерским боксом почео је да се бави 2004. године, да би већ 2006. постао кадетски првак државе, а јуниорски 2007. године. Од 2008. и у наредне четири године заредом, Николић је освојио титулу сениорског првака државе, а у професионалне боксере прелази 2013. године. Првак Медитерана први пут постао је 2019. године, а шампионски појас на престижној WBC верзији у полутешкој категорији до 79 килограма одбранио је 2020, и то му је била 26 узастопна победа на професионалној сцени, без иједног пораза.