UHAPŠENI ZBOG IZBEGAVANJA PLAĆANJA POREZA

UHAPŠENI ZBOG IZBEGAVANJA PLAĆANJA POREZA

05/05/2015 Off By

tm

ZBOG POSTOJANJA OSNOVA SUMNJE DA SU IZVRŠILI KRIVIČNA DELA ZLOUPOTREBA OVLAŠĆENJA U PRIVREDI I PORESKA UTAJA, UHAPŠENI SU: D.B. (1968) IZ BEOGRADA, ODGOVORNO LICE U ”TOZA MARKOVIĆ” AD KIKINDA, `ITH` DOO BEOGRAD, KAO I POVEZANIH PRAVNIH LICA “NAUTIKA“ DOO BEOGRAD, “SVETSKI CREP“ DOO BEOGRAD I “ŽITOPRODUKT“ DOO BEOGRAD; R.P. (1962) I.R.(1957) M.N. (1965) IZ KIKINDE, S. J.(1970) IZ BEOGRADA, ODGOVORNA LICA ”TOZA MARKOVIĆ” AD KIKINDA; M.K. (1974) I P.P. (1968) IZ BEOGRADA, ČLANOVE UPRAVNOG ODBORA ”TOZA MARKOVIĆ” AD KIKINDA, DOK SE INTEZIVNO TRAGA ZA TRI OSOBE

 

 

Biro za saradnju s medijima MUP-a

 

U NASTAVKU akcije na suzbijanju zloupotreba u privatizaciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu, u saradnji sa Poreskom policijom su, na području Beograda, Kikinde i Kruševca, uhapsili sedam osoba koje su osumnjičene da su, izbegavanjem plaćanja poreza na dobit pravnih lica u ”Toza Marković” AD Kikinda oštetili budžet Republike Srbije u ukupnom iznosu od 117.606.874 dinara, a navedenom privrednom društvu naneli štetu u ukupnom iznosu od 2.852.010.777 dinara.
Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi i poreska utaja, uhapšeni su: D.B. (1968) iz Beograda, odgovorno lice u ”Toza Marković” AD Kikinda, `ITH` DOO Beograd, kao i povezanih pravnih lica “Nautika“ DOO Beograd, “Svetski crep“ DOO Beograd i “Žitoprodukt“ DOO Beograd; R.P. (1962) I.R.(1957) M.N. (1965) iz Kikinde, S. J.(1970) iz Beograda, odgovorna lica ”Toza Marković” AD Kikinda; M.K. (1974) i P.P. (1968) iz Beograda, članove Upravnog odbora ”Toza Marković” AD Kikinda, dok se intezivno traga za tri osobe.
Osumnjičeni su, u periodu od 2006. do 2013. godine, u dogovoru sa osumnjičenim D.B, zaduživali AD „Toza Marković“ kod poslovnih banaka, ugovarajući komercijalne kredite pod tržišnim uslovima, da bi novac obezbeđen iz kredita banaka odmah po prispeću na tekuće račune AD ”Toza Marković”, transferisali firmama u kojima D.B. ima većinsko vlasništvo i neposrednu, ili posrednu kontrolu nad upravljanjem i donošenjem odluka, po osnovu pozajmica koje nikada nisu vraćene.
Nakon toga, privredno društvo ”Toza Marković” AD Kikinda je na teret svog poslovanja snosilo troškove kredita i kamata po kreditima, koje realno nije iskoristilo za sopstveno poslovanje i finansijsku likvidnost.
Na opisani način privrednom društvu “Toza Marković“ AD Kikinda naneta je šteta u ukupnom iznosu od 2.852.010.777 dinara, a povezanim pravnim licima pod direktnom, ili indirektnom kontrolom osumnjičenog D.B. pribavljena je protivpravna imovinska korist u iznosu od 1.375.000.000 dinara .
Namernim i netačnim evidentiranjem poslovnih promena i podnošenjem poreskih prijava sa netačnim sadržajem u kojima su svesno umanjivali prihode pravnog lica, neevidentiranjem korekcije prihoda po osnovu kamata na date pozajmice-kredite povezanim pravnim licima pod kontrolom D. B. osumnjičeni su izbegli plaćanje poreza na dobit pravnih lica u ”Toza Marković” AD Kikinda i time oštetili budžet Republike Srbije u ukupnom iznosu od 117.606.874 dinara.<


KRIMI

profesorNIŠ: PROFESOR PRODAVAO DISKETE SA ODGOVORIMA I UPISIVAO OCENE

  POSTOJE OSNOVI SUMNJE DA JE V. M., U SVOJSTVU PROFESORA FAKULTETA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA U NIŠU,

kozmetikaPLJČKAO KOZMETIČARE

  POSTOJE OSNOVI SUMNJE DA JE P. N. U NOĆNIM SATIMA OBIJAO FIRME NA TERITORIJI BEOGRADA. OSUMNJIČENI JE

274U ZATVOR ZBOG ZLOUPOTREBA U PRIVREDI

  SUMNJA SE DA JE Z. M, KAO ODGOVORNO LICE PREDUZEĆA “STS METAL SISTEM” IZ JAGODINE, PREDAO DVE

hapšenjaUHAPŠEN UBICA SA POTERNICE

  POTERNICE ZA OSUMNJIČENIM RASPISALI SU VIŠI SUD U BEOGRADU, 2008. GODINE, ZA KRIVIČNA DELA TEŠKO UBISTVO, NEOVLAŠĆENO

rasakaKRALJEVO: POLICIJA ZAPLENILA 9.000 PAKLICA CIGARETA

  POLICIJA JE U BOGUTOVCU NA DRŽAVNOM PUTU RAŠKA – KRALJEVO, PRILIKOM KONTROLE PUTNIČKOG VOZILA MARKE „CITROEN“, RAŠČANSKE