STEFANOVIĆ RAZGOVARAO SA STUDENTIMA KRIMINALISTIČKO-POLICIJSKE AKADEMIJE

STEFANOVIĆ RAZGOVARAO SA STUDENTIMA KRIMINALISTIČKO-POLICIJSKE AKADEMIJE

04/05/2015 Off By

stef

MINISTAR JE NAGLASIO DA ĆE SE VODITI RAČUNA DA NAJBOLJI STUDENTI KRIMINALISTIČKO-POLICIJSKE AKADEMIJE DOBIJU PRILIKU DA SE ZAPOSLE U MUP-U I DA ĆE ONI IMATI PREDNOST U PRIJEMU NOVIH POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

 

 

Biro za saradnju s medijima MUP-a

 

MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da su neki od najvažnih segmenata novog zakona o policiji uspostavljanje sektora za ljudske resurse koji treba da obezbedi karijerno napredovanje u policiji, kao i jačanje Sektora unutrašnje kontrole koji će imati zadatak i da proverava imovinu pripadnika MUP-a.
Obraćajući se studentima Kriminalističko-policijske akademije na tribini „Reforma Ministarstva unutrašnjih poslova u procesu evropskih integracija“ ministar je naglasio da novi sektor za ljudske resurse treba da obezbedi karijerno napredovanje zaposlenih u MUP isključivo na osnovu njihovog znanja i zalaganja.
“Više neće moći da napreduje samo na osnovu činjenice da je neko proveo određeno vreme na nekoj poziciji, već će morati da završi kurs ili obuku kako bi dobio viši čin”, rekao je Stefanović.
Ministar je naglasio da će se voditi računa da najbolji studenti Kriminalističko-policijske akademije dobiju priliku da se zaposle u MUP-u i da će oni imati prednost u prijemu novih policijskih službenika.
Stefanović je rekao da će se novim zakonom o policiji uspostaviti i jači Sektor unutrašnje kontrole, kako jedan čvrst mehanizam, koji će raspolagati adekvatnim instrumentima u borbi protiv korupcije.
“U policiji radi veliki broj čestitih ljudi. Često nekoliko korumpiranih policajaca kvari ugled celokupne policije. Zato želimo brojniji Sektor unutrašnje kontrole koji će imati zadatak i da proverava imovinu pripadnika MUP-a“, naglasio je Stefanović.
Govoreći o procesu reforme policije u okviru evrointegracija Srbije, ministar je rekao da očekuje da do kraja godine počnu pregovori sa Evropskom unijom o poglavlju 24.
“Poslali smo Evropskoj komisiji treću verziju Akcionog plana koji obuhvata sva podpoglavlja kojima se bavi poglavlje 24. Koliko pisanje jednog takvog dokumenta predstavlja težak posao pokazuje i činjenica da smo morali, između ostalog, da predvidimo i kako ćemo integrisano da upravljamo granicom kako bi smanjili broj ilegalnih migranata, gde da ih smestitmo, kako obezbediti sredstva za realizaciju svih ovih procesa, jer Evropska unija traži da se predvidi svaki trošak. Naš plan je da do 2018. godine završimo sve što se od nas traži, jer se time jača kapacitet MUP-a“, rekao je Stefanović.<


DANAS

mpSTEFANOVIČ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA FBI

  MINISTAR STEFANOVIĆ ZAHVALIO JE NA VELIKOJ PODRŠCI KOJU SU PREDSTAVNICI STEJT DEPARTMENTA PRUŽILI MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE

 

vlada27GODINU DANA VLADE: SMANJENA NEZAPOSLENOST

MNOGI LJUDI I DALJE NE OSEĆAJU JASNE EFEKTE MERA FISKALNE KONSOLIDACIJE, ALI NAS TE POTEŠKOĆE NEĆE ODVRATITI OD

 

 

policija274GODIŠNJICA VLADE: STEFANOVIĆ SE ZAHVALIO POLICIJI

REZULTATE SMO VEĆ PREDSTAVILI I STATISTIKA JASNO GOVORI O NAŠEM RADU. ŽELIM PRIPADNICIMA MUP-A DA ZAHVALIM NA PROFESIONALIZMU

 

264PROTEST INICIJATIVE „NE DA(VI)MO BEOGRAD“

  KAKO VEĆ ŽANR MUTNIH RADNJI NALAŽE, POTPISNICI UGOVORA SU SE SAKRILI IZA DVA TRAMVAJA KOJI SU ZAUSTAVILENI