U planu gradnja još jedne bolnice u Nišu

U planu gradnja još jedne bolnice u Nišu

14/04/2021 Off By BERB

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar najavio je danas da će se u Nišu izgraditi još jedna bolnica, poput one u Batajnici, koja će, dok traje epidemija, biti namenjena za lečenje kovid pacijenata, a nakon toga će postati gradska bolnica.

Lončar je, u izjavi novinarima nakon otkrivanja spomen-ploče doktoru Miodragu Laziću u Nišu, rekao da već postoji lokacija za novu bolnicu u Nišu – na ulazu u grad, sa svim neophodnim infrastrukturnim preduslovima.

Na taj način bi se rasteretio KC Niš, a grad bi konačno imao gradsku bolnicu, kao prelaz između doma zdravlja i kliničkog centra, rekao je ministar.

On je ocenio da je Nišu potrebna još jedna poliklinika, za koju će biti urađen idejni projekat, ukazavši i na problem parkiranja oko Kliničkog centra u Nišu, uz napomenu da je izdat nalog da se to reši.

Nigde na svetu nije moguće da do ordinacije dođete automobilom,  ostavite ga i zadržite se koliko vam je to potrebno. Najskuplji sat zadržavanja je ispred bolnica i zato možete da se zadržite samo koliko je neophodno da ostavite pacijenta i da izađete, rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, postignuta je saglasnost i o tome da se pokuša izgradnja još jedne bolnice, kao što je ona u Batajnici, i to u Novom Sadu.

 

Izvor: Vlada Srbije/Foto: Tanjug