Saradnja sa Uneskom na polju kulturnog turizma i telekomunikacija

Saradnja sa Uneskom na polju kulturnog turizma i telekomunikacija

12/04/2021 Off By BERB

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić i predsednik Komisije Republike Srbije za saradnju sa Uneskom Goran Milašinović razgovarali su danas o mogućim projektima u okviru saradnje naše zemlje sa Uneskom u oblasti obrazovanja, nauke, kulture i komunikacija.

Matić je ovom prilikom izrazila spremnost da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nastavi da se angažuje u saradnji sa Uneskom, posebno u oblasti kulturnog turizma sa ciljem podizanja ugleda i promovisanja Republike Srbije u svetu kroz kulturološki i turistički zanimljive destinacije.

Ona je takođe ukazala na mogućnost saradnje u oblasti telekomunikacija, kao i angažovanog učešća u projektima za razvoj medijske i informacione pismenosti koje je Ministarstvo i do sada podržavalo.

Milašinović je napomenuo da je generalna konferencija Uneska zakazana u novembru u Parizu, prilika za razvijanje ideja za projekte i međunarodnu saradnju, ističući kao jednu od veoma važnih tema i veštačku inteligenciju.

Sastanku je prisustvovala i državna sekretarka Ministarstva spoljnih poslova Aleksandra Kovač koja je takođe ocenila da postoji širok prostor saradnje na polju informaciono-komunikacionih tehnologija, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

 

Izvor/Foto: Vlada Srbije