Uvežbavanje pripadnika policije i vojske pred vežbu „Odgovor 2021“

Uvežbavanje pripadnika policije i vojske pred vežbu „Odgovor 2021“

11/04/2021 Off By BERB

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Orašcu uvežbavanju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije pred predstojeću združenu taktičko-pokaznu vežbu „Odgovor 2021“.

 

Vulin je objasnio da će kroz ovu vežbu pripadnici elitnih jedinica policije i vojske pokazati da u trenutku ugroženosti našeg naroda i zemlje, i svih Srba gde god da se oni nalaze, postaju oružane snage Srbije, spremne da zajednički stanu u zaštitu svog naroda.

Prema njegovim rečima, ovaj vid zajedničke vežbe policije i vojske po veličini i kompleksnosti nikada nije rađen u modernoj istoriji Srbije.

Prikazaćemo kako se u slučaju ugroženosti, u skladu sa zakonom, uspostavlja vrhovna komanda, pozicija vrhovnog komandanta, način funkcionisanja naših jedinica, pa sve do tehničkih detalja o tome kako bi se naše jedinice na terenu ponašale da je bezbednost našeg naroda na bilo koji način ugrožena, naveo je Vulin.

Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“ za cilj ima da prikaže odlučnost, uvežbanost, vatrene mogućnosti i visok nivo sadejstva i saradnje jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije u izvođenju združene operacije.

U predstojećoj vežbi učestvovaće pripadnici Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i pripadnici Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

 

Izvor/Foto: Vlada Srbije