Lončar uručio donaciju Srbije od 10.000 vakcina Kantonu Sarajevo

Lončar uručio donaciju Srbije od 10.000 vakcina Kantonu Sarajevo

09/04/2021 Off By BERB

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar predao je danas predstavnicima Kantona Sarajevo kontingent od 10.000 vakcina AstraZeneka, poručivši da Srbija želi da pomogne zemljama u okruženju jer se pandemija može pobediti samo zajedničkom borbom i saradnjom.

Lončar je novinarima na Aerodromu Sarajevo, gde je predao donaciju, rekao da je Srbija svesna toga da ne može da bude zadovoljna ako bi vakcinisala ili bilo šta radila samo unutar svojih granica, a da ostanu problemi izvan, kod naših komšija i kod naših prijatelja.

To je razlog što Srbija želi da pomogne svima, posebno ljudima koji su joj u blizini i prijateljima, poručio je ministar.

Avion Er Srbije sa vakcinama sleteo je na sarajevski aerodrom Butmir danas nešto posle 14.40 časova, a donaciju su u ime Kantona Sarajevo preuzeli, uz prisustvo velikog broja medija, premijer tog kantona Edin Forto i ministar zdravstva Haris Vranić.

Vlada Srbije je na sednici u četvrtak odlučila da Kantonu Sarajevo uputi 20.000 vakcina AstraZeneka.

Srbija je Federaciji BiH početkom marta dostavila 10.000 vakcina britansko-švedske kompanije AstraZeneka, a prvih 5.000 doza na aerodromu u Sarajevu predsednik Srbije Aleksandar Vučić predao je članovima Predsedništva BiH.

Takođe, Srbija je u februaru obezbedila 5.000 doza vakcina protiv koronavirusa za imunizaciju zdravstvenih radnika u Republici Srpskoj.

 

Izvor: Vlada Srbije/ Foto: zdravlje.gov.rs