Produžen pritvor bivšem zameniku načelnika SBPOК-a Goranu Papiću

Produžen pritvor bivšem zameniku načelnika SBPOК-a Goranu Papiću

08/04/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: Beta

 

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje o produženju pritvora bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću do 30 dana.

 

Viši sud saopštio je da je pritvor produžen u skladu sa članom 498 Zakonika o krivičnom postupku, i stavom 2 koji se odnosi na mogućnost dodatnog produžetka pritvora ukoliko se prikupljaju dokazi koji iz opravdanih razloga nisu prikupljeni, za krivično delo za koje je zaprećena kazna od pet godina ili teža.

U saopštenju se dodaje da osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu.

Kako je ranije saopšteno iz MUP, bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goran Papić uhapšen je 9. marta zbog sumnje da je uticao da se jednoj osobi vrati blindirani automobil koji je policija oduzela.

Papić se uhapšen pod sumnje da je iskoristio to što se nalazio na mestu načelnika SBPOK-a i u aprilu 2020. zahtevao od rukovodioca Policijske uprave Beograda da se jednoj osobi vrati blindirano vozilo koje je policija oduzela.

MUP je naveo da je “vozilo istog dana vraćeno, a osoba za koju je Papić urgirao sada se nalazi u pritvoru”, ne navodeći o kome je reč.