Отворена изложба сликара Велимира Илишевића у Galeriji Belgrade

Отворена изложба сликара Велимира Илишевића у Galeriji Belgrade

02/04/2021 Off By BERB

Пише: Ранка Чичак

 

Изложба сликара Велимира Илишевића под називом „Уочљиво коријење“ отворена је данас у галеријском простору ЛАГ тржног центра Galerije Belgrade. Серија слика представља резиме Илишевићевог премишљања о сликарству, док избор мотива симболише развој и указује на његова будућа достигнућа.

 

Сликар Велимир Илишевић живи и ради у Швајцарској и Берлину, а његови радови излагани су у престижним галеријама и институцијама широм света. На изложби у Galeriji Belgrade, посетиоци ће имати прилику да уживају у његовим делима насталим током протеклих неколико месеци, а који је требало да буду премијерно приказани у Берлину.

 

Како је и сам Илишевић објаснио, од маја претходне године проводио је време сликајући у дворишту куће на Великом Планичишту, надомак Приједора, одакле и потиче, те скоро и не приметивши редукцију изазвану пандемијом. Сматра да свакодневним радом и посматрањем онога што је у нашој непосредној близини, машта ствара небројена уметничка дела, трансформишући виђено у слојевите и тајновите приказе.

 

Изложба слика Велимира Илишевића „Уочљиво коријење“, премијерно је приказана у Приједору, док ће у Београду бити отворена до 30. априла у галерији ЛАГ, код улаза 3 Galerije Belgrade.