Искрено пријатељство и успешна сарадња Србије и УАЕ

Искрено пријатељство и успешна сарадња Србије и УАЕ

02/04/2021 Off By BERB

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Уједињених Арапских Емирата Мубараком Ал Дахеријем.

 

 

Министар је констатовао да су билатерални односи Србије и УАЕ веома добри, да су последњих година достигли историјски ниво искреног пријатељства и успешне сарадње, пре свега, захваљујући личном ангажовању председника Србије Александра Вучића и принца престолонаследника Абу Дабија шеика Мохамеда бин Заједа Aл Нахјана.

 

Селаковић је истакао да је Србија је посебно заинтересована да се економска сарадња са УАЕ унапреди и прошири у свим доменима од обостраног интереса, како повећањем спољнотрговинске размене, тако и кроз инвестициону сарадњу, узимајући у обзир, пре свега, бројне погодности за инвестирање у Србији.

 

Министар је позвао амбасадора да и својим утицајем и ангажманом упозна пословне људе из УАЕ са условима инвестирања у Србији.

 

Такође, Селаковић је посебно захвалио Емиратима на значајној медицинској помоћи коју су у три наврата упутили нашој земљи у циљу ефикаснијег суочавања са пандемијом Ковид-19, додајући да је то највећа потврда изузетног пријатељства које постоји између две земље и народа.