Пошта Србије од данас уводи услугу – инстант плаћање

Пошта Србије од данас уводи услугу – инстант плаћање

01/04/2021 Off By BERB

Пошта Србије од данас грађанима омогућава инстант уплате накнада за услуге Министраства унутрашњих послова преко система инстант плаћања Народне банке Србије.

 

Сви грађани који имају потребе да плате накнаде за услуге Министарства унутрашњих пословаза издавање личних докумената (било пасоша или личне карте), регистрационих налепница, пријаву пребивалишта и још око 300 услуга МУПаод данас то могу да учине на 4.000 шалтера пошта широм Србије, уз минималну накнаду која износи 50 динара за износе до 5000,00 динара, а уплаћена средства ће готово истог тренутка бити видљива на рачуну МУПа.

О значају увођења ове услуге најбоље говори податак да се готово 50 одсто уплата за услуге Министарства унутрашњих послова прима на шалтерима пошта. Истовремено, то је важан корак ка потпуном укидању папирних налога.

На овај начин Пошта Србије је подржала услугу „Плати”,која је грађанима доступна преко портала „еУправа.

Увођење услуге инстант плаћања, још једна је потврда друштвено одговорне улоге Поште Србије која кроз стални рад на осавремењавању пословања и увођењу нових технологија излази у сусрет потребама корисникаграђана, привредних субјеката, државних органа и институција.

Услуге инстант плаћања преко система Народне Банке Србије грађанима могу да пружају комерицјалне банке и платне институције, а Пошта Србије је данас постала прва платна институција у земљи која је ову могућност понудила својим корисницима