Čadež: Srbija centar vakcinacije, Zapadni Balkan je danas 7.500 puta jači

Čadež: Srbija centar vakcinacije, Zapadni Balkan je danas 7.500 puta jači

27/03/2021 Off By BERB

Beograd je ovog vikenda centar vakcinacije privrednika iz regiona. U Srbiji će biti vakcinisano 7.500 privrednika sa Zapadnog Balkana i svi zajedno ćemo biti 7.500 puta jači, poručio je danas Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i predsednik UO Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6).

 

Privrednici iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Albanije i Crne Gore došli su danas organizovano u Beograd i Niš na vakcinaciju koju su organizovali Privredna komora Srbije, KIF ZB6, i Vlada Srbije.

„Sedam i po hiljada ljudi je danas i sutra iz regiona na vakviniaciji. Najviše imamo privrednika iz BiH, Severne Makedonije ali i dosta privrednika iz Albanije. Ceo region je danas u Beogradu“, naglasio je Čadež.

Vakcinacija privrednika iz regiona, ističe, ni na koji način ne ugrožava tok vakcinacije građana Srbije jer je država obezbedila dovoljan broj vakcina za sve.

Nikada nije bilo jasnije, kaže Čadež, da iz pandemije region može da izađe – samo zajedno. Čadež dodaje i da se veliki broj privrednika sa Kosova prijavio za vakcinaciju.

U Srbiji 12.000 kompanija ima poslovnu saradnju sa privrednicima iz ekonomija Zapadnog Balkana.

„To je važno znati jer mi nismo ‘ostrvo’ niti iko može da bude ‘ostrvo“, rekao je predsednik PKS i zamolio građane Srbije da se u što većem broju vakcinišu.

PKS od početka akcije vakcinacije u Srbiji insistira da se privreda što pre vakciniše. Između četiri i pet hiljada domaćih privrednika je vakcinisano proteklih nedelja u organizaciji Privredne komore Srbije.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pozdravio je u ime Grada Beograda sve privrednike koji su došli na vakcinaciju i naglasio da je glavni grad Srbije danas centar regiona.

„Kada završimo sa vakcinacijom, možemo da nastavimo sa normalnim životom“, poručio je Vesić.

Ševal Šuljkanović iz kompanije „Bimal“ iz Bosne i Hercegovine i Adrian Šehu, iz kompanije „Balfi Grupa“ iz Albanije, pozdravili su inicijativu vakcinacije privrednika iz regiona koja će, kažu, doprineti jačanju svih ekonomija regiona.