Stefanović: Ne smemo nikada zaboraviti njihova junaštva

Stefanović: Ne smemo nikada zaboraviti njihova junaštva

25/03/2021 Off By BERB

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je, povodom godišnjice NATO agresije, spomen-sobu 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO u kasarni „Banjica“ u Beogradu. Ministar odbrane razgovarao je i sa članovima porodica pokojnih pripadnika RV i PVO Milenka Pavlovića, Zorana Radosavljevića i Ilje Arizanova, pilota koji su herojski branili Srbiju tokom NATO agresije.
 


Stefanović je istakao da kao narod ne smemo olako shvatati svoju istoriju, moramo pamtiti ljude koji su dali svoje živote za otadžbinu i brinuti o njihovim porodicama. Kako je naveo,  moramo dati sve od sebe da naša deca znaju za herojske podvige ovih ljudi u odbrani Srbije i da se njihova junaštva nikad ne zaborave.

Današnjem obilasku prisustvovali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva  i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković, komandant 250. raketne brigade brigadni general Tiosav Janković i komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Brane Krnjajić.

Spomen-soba u kasarni „Banjica“, između ostalog, čuva sećanja i na herojski otpor 250. raketne brigade RV i PVO te 1999. godine NATO agresiji kada je na odbrambenim položajima u odbrani Srbije poginulo 28 pripadnika jedinice.