Položen venac na Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji

Položen venac na Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji

24/03/2021 Off By BERB

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednica Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Darija Kisić Tepavčević položila je danas, povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO agresiji, venac na Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji u beogradskom parku Tašmajdan.

Kisić Tepavčević je tom prilikom ukazala na to da su za 78 dana NATO agresije izvršeni brojni napadi na civilne i vojne ciljeve, stradali su nevini ljudi, pričinjena je značajna materijalna šteta i narušena je životna sredina.

Izgubljeni životi su najveći gubitak za svakog od nas i to je nešto što nikada ne smemo da zaboravimo, poručila je ministarka i dodala da su stradanja dece i njihove suze najbolnije i najpotresnije za svakog čoveka.

Prema njenim rečima, Milica, Sanja, Branimir i brojne druge dečje žrtve na bolan način podsećaju na proleće 1999. godine.

Izgubljena mladost i prekinuto detinjstvo su jedan od najstrašnijih gubitaka i zato smo danas tu, da odamo počast svoj deci žrtvama NATO bombardovanja i da pošaljemo poruku da se takvo zlo više nikada i nikome ne ponovi, istakla je Kisić Tepavčević.

Počast deci stradaloj u NATO agresiji odali su i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, zamenik glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista „Večernje novosti“, kao i predstavnici udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji podigle su „Večernje novosti“ sa svojim čitaocima neposredno po okončanju napada NATO snaga na našu zemlju.

Spomenik je posvećen uspomeni na decu stradalu od 24. marta do 10. juna 1999. godine.

 

Izvor: Vlada Srbije/Foto: Tanjug