Saradnja sa Crnom Gorom u sprečavanju širenja koronavirusa

Saradnja sa Crnom Gorom u sprečavanju širenja koronavirusa

24/03/2021 Off By BERB

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar i ministarka zdravlja u Vladi Crne Gore Jelena Borovinić Bojović razgovarali su danas o aktelnoj epidemijskoj situaciji u Srbiji i Crnoj Gori, poručivši da će nastaviti saradnju kako bi se građanima olakšala situacija u uslovima aktuelne pandemije.

Lončar je novinarima rekao da je na sastanku analizirana situacija u vezi sa koronavirusom u Crnoj Gori i Srbiji i da je razmotreno šta još može da se učini za građane.

Postigli smo dogovor o tome da ćemo biti u stalnom kontaktu i nastaviti da činimo sve što možemo da pomognemo građanima, istakao je ministar, uz napomenu da Srbija ne može da bude zadovoljna dobrim rezultatima vakcinacije ako ta situacija nije zadovoljavajuća i u regionu.

On je naglasio da ne treba zaboraviti ni pacijente koji nisu zaraženi koronavirusom, a koji sada trpe zbog prebukiranosti bolnica kovid pozitivnim pacijentima, naglasivši da i o njima treba voditi računa.

Borovinić Bojović je navela da je tokom sastanka bilo reči o procesu vakcinacije i budućoj saradnji, kao i da je postignuta saglasnost o tome da odnosi dveju zemalja u budućnosti treba da budu još bliži.

Ona je izrazila posebnu zahvalnost ministru Lončaru, Vladi i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na donaciji vakcina, kojima je započela vakcinacija u Crnoj Gori.

Prema njenim rečima, Crna Gora će učiniti sve da se obezbede dobri zdravstveni uslovi za dolazak građana Srbije tokom predstojeće turističke sezone u toj zemlji.

 

 

Izvor: Vlada Srbije/Foto: Tanjug