SKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

SKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

28/04/2015 Off By

janko28

Da li Vlada štiti huligane?

POSLANIK Janko Veselinović postavio je pitanje premijeru i ministrima policije i pravde, koje se odnosi na divljanje huligana :
– Tiče se hiligana koji su na derbiju Partizana i Crvene zvezde opet pokazali svoje lice, a država svoju nemoć.To nije bio derbi, već parada nasilja sa 35 povređenih policajaca. Oni ne divljaju samo na stadionima, već su zaposeli delove Beograda, Novog Sada. Podelili su četvrti i terorišu građane, decu i nemoćne, a država im se ne suprotstavlja. Zašto gospodo Vučiću, Stefanoviću i Selakoviću gledate kroz prste huliganima?
– A da imate hrabrosti, to ste pokazali kada ste smanjivali plate prosvetnim, zdravstvenim radnicima, policajcima, kada ste smanjili penzije. Pitam Vladu da li nema hrabrosti ili ne želi da primeni zakon koji se tiče kažnjavanja. Mislim da nije problem samo u huliganima, već i u sportskim klubovima, koji su sedište državne finansijske moći, gde sede predstavnici političkih partija. Po svemu sudeći , sportski klubovi, pa i huligani imaju određenu društvenu ulogu, pa zato država ne primenjuje zakon. Ne želi da se zameri huliganima, jer želi da ih upotrebi u određenom trenutku, što ne bi bilo prvi put.
Imam još dva pitanja, koje čuvam za četvrtak, kada ovde budu ministri. Zanima me hoće li Srbija poslati pomoć Nepalu i hoće li ugasiti Radio Srbiju, bivšu Radio Jugoslaviju?

balšaŠta krije Beograd na vodi?

POSLANIKA Balšu Božovića zbunile su različite izjave o terminima izgradnje Beograda na vodi:
– Držim u ruci izjavu premijera da će Beograd na vodi biti izgrađen za 4 godine. Zato me je zbunila izjava gradonačelnika Beograda, da će izgradnja trajati 10 godina. Na potpisivanju ugovora o Beogradu na vodi rečeno je da će ovaj posao trajati 30 godina. Pitam Vladu kada će tekst ugovora pokazati javnosti. To je obećao i premijer.To što on nije bio prisutan potpisivanju govori koliko on sam veruje u ovaj projekat.
Na ove reči skočio je šef poslaničke grupe SNS, Zoran Babić:
– Zašto nije bio prisutan? Hajde, neka se tebi desi ono zbog čega on nije bio prisutan.Kako te nije sramota?
Balša Božović se nije uplašio:
– Objavljeno je da će kompanija Igl HIls Eagle Hills obezbediti samo 300 miliona evra i pozajmiti Srbiji još 150 miliona evra. Šta je sa onih 3,5 milijarde evra, za koje je premijer rekao da ćemo dobiti. Šta se dogodilo sa građevinskim zemljištem koje je, po ko zna kom postupku, Vlada Srbije otela našim građanima i predala u ruke investitoru, takozvanom Ala Bar? Predviđeno je milion i 800.000 kvadratnih metara. Kada se to podeli na 30 godina, izlazi da se godišnje gradi po 60.000 kvadratnih metara, a Beograd i sam, bez ikakvih investitora gradi godišnje oko milion kvadratnih metara. <


SRBIJA

 

vlada27GODINU DANA VLADE: SMANJENA NEZAPOSLENOST

MNOGI LJUDI I DALJE NE OSEĆAJU JASNE EFEKTE MERA FISKALNE KONSOLIDACIJE, ALI NAS TE POTEŠKOĆE NEĆE ODVRATITI OD

 

GST_9810GARDISTI SPREMNI ZA MOSKVU

NAČELNIK GENERALŠTABA GENERAL LJUBIŠA DIKOVIĆ PRISUSTVOVAO JE DANAŠNJIM FINALNIM PRIPREMAMA GARDISTA PRED ODLAZAK U MOSKVU. ODABRANI GARDISTI ODSEČAN

 

vulin224SKUPŠTINA SRBIJE: RASPRAVA O SET ZAKONA

PREDSTAVLJAJUĆI NOVI ZAKONU O UPOTREBI ZNAKOVNOG JEZIKA, MINISTAR RADA ALEKSANDAR VULIN JE REKAO DA DO SADA DRŽAVA NIJE

 

 

skupstina214SKUPŠTINA SRBIJE: ČIJI JE MEĐUNARODNI RADIO SRBIJA?

BORISLAV STEFANOVIĆ IZ DS PITAO JE KO JE ZATAŠKAO PROŠLOGODIŠNJU NESREĆU NA ŽELEZNICI GDE JE ŠTETA BILA VELIKA, ALI JE PROFITIRALA JEDNA PRIVATNA FIRMA, ALUDIRAJUĆI