Нове услуге на порталу еУправа у вези са вакцинацијом

Нове услуге на порталу еУправа у вези са вакцинацијом

21/03/2021 Off By BERB

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије саопштила је да су од јуче на порталу еУправа доступне нове услуге везане за вакцинисање против COVID-19 „Пропуштен термин за вакцинацију“ и „Потврда о вакцинацији“.

У саопштењу се наводи да, уколико је неко био спречен да дође на вакцинацију и пропустио је свој термин, једноставним попуњавањем упитника може поднети захтев за добијање новог термина.

Ова услуга је намењена искључиво грађанима који су добили позив за вакцинацију (СМС и имејл) и нису могли да се појаве у предвиђеном термину.

Директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић објаснио је да они који су пропустили свој термин за вакцинацију треба да путем услуге Пропуштен термин за вакцинацију искажу поново интересовање попуњавањем свих обавезних поља како би добили нови термин.

Ова услуга даје могућност да одаберете да ли желите да вам еУправа закаже било који термин или да поставите датум после кога можете да примите вакцину. Како би неко користио ову услугу није потребно да буде регистрован корисник портала еУправа, објаснио Јовановић.

Он је указао на то да се све више грађана обраћа Канцеларији за ИТ и еУправу како би добили потврду о извршеној вакцинацији против COVID-19 на имејл, па је због тога израђена и услуга „Потврда о вакцинацији“, коју могу користити регистровани корисници портала еУправа.

Према његовим речима, потребно је да се грађани пријаве на портал еУправа својим налогом, да оду на услугу Потврда о вакцинацији, након чега ће се кликом на зелени тастер ”Покрени услугу” појавити поља која је потребно попунити.

Након што попуните ЈМБГ и имејл на који желите да вам се потврда пошаље, кликните на тастер поднеси захтев. Кроз пар минута потврду ћете добити на имејл. Ову потврду можете поручити и за чланове своје породице, рекао је он.

 

Извор: Влада Србије