Наставак сарадње са ЕБРД на пројектима за економски раст

Наставак сарадње са ЕБРД на пројектима за економски раст

19/03/2021 Off By BERB

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас путем видео-линка са председницом Европске банке за обнову и развој Одил Рено-Басо о наставку заједничког рада на реализацији пројеката који ће допринети јачању српске економије и оснаживању конкурентности  земље.

Премијерка Брнабић је, изразивши задовољство досадашњом сарадњом, истакла да подршка ЕБРД-а значајно утиче на развој и напредак Србије, додавши да  су пројекти из области заштите животне средине у фокусу Владе Србије. Она је додала да су на листи приоритета и инфраструктурни пројекти,  запошљавање младих а посебно дигитализација, изразивши захвалност на подршци у улагање у рурални широкопојасни интернет.

 

Рено-Басо је истакла да ЕБРД наставља да подржава Србију кроз пројекте од виталног значаја за земљу, додавши да деле приоритете које је премијерка Брнабић навела, нарочито у области заштите животне средине која је од кључног значаја за ЕУ. Она је нагласила да ће ЕБРД наставити да пружа подршку приватном сектору, малим и средњим предузећима и најавила нова улагања у путну и железничку инфраструктуру и у обновљиве изворе енергије и енергетску ефикасност.

 

Саговорнице су изразиле уверење да ће добро осмишљена стратегија  реализације нових пројеката допринети економском расту и јачању конкурентности Србије.

 

Председница ЕБРД Рено-Басо честитала је премијерки Брнабић на начину борбе против пандемије и  мерама које је Србија предузела, а које су омогућиле да се економија одржи упркос великим изазовима.

 

Састанку су присуствовали  министар финансија Синиша Мали и министарка привреде Анђелка Атанасковић.

 

Фото: Влада Србије