Изузетан значај стратешког партнерства Србије и Руске Федерације

Изузетан значај стратешког партнерства Србије и Руске Федерације

13/03/2021 Off By BERB

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић  разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком.

 

Министар Селаковић је поручио да је Србија чврсто опредељена за даљи развој политичких односа са Руском Федерацијом на темељима традиционалног пријатељства и блискости два народа, стратешког партнерства и спремности за продубљивање сарадње у свим областима.

 

Селаковић је изразио задовољство постојећим интензитетом и континуитетом сусрета на високом и највишем нивоу, изразивши очекивање да ће се у скорије време реализовати посета председника Руске Федерације Владимира Путина Србији. Саговорници су разговарали и о предстојећој посети министра Селаковића Руској Федерацији.

 

Посебну захвалност шеф српске дипломатије изразио је на чврстој и доследној подршци Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и напорима наше стране да се питање Косова и Метохије реши мирним и дипломатским средствима, посредством дијалога. На састанку је наглашена важност перманентне обостране подршке у међународним организацијама.

 

Србија изузетан значај придаје стратешком партнерству с Руском Федерацијом и унапређењу свеукупних односа, рекао је Селаковић назначујући да је Русија и један од најзначајнијих економских партнера  Србије.

 

Министар Селаковић је посебно подвукао захвалност Руској Федерацији напорима које је уложила да руска вакцина „Спутњик В“ буде доступна и грађанима Србије, како на бази испорука из Русије, тако и на основу постигнутих договора о будућој заједничкој производњи вакцине у Србији.