Stiže 100.000 vakcina „Sputnjik V”

Stiže 100.000 vakcina „Sputnjik V”

28/02/2021 Off By BERB

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović potvrdio je da u našu zemlju večeras stiže novih 100.000 ruskih vakcina „Sputnjik V“.

Popović je jutros razgovarao telefonom sa ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisovim Manturovim, i tom prilikom potvrđeno je, kako je naveo, da “bratska Srbija ostaje prioritet u isporuci vakcina za Rusiju”.

Prema njegovoj oceni, ova isporuka je potvrda najboljih odnosa Srbije i Rusije i još jedan dokaz da uvek možemo da se oslonimo na našu rusku braću i da kao mnogo puta do sada u našoj istoriji, Rusija nikada nije ostavila Srbiju na cedilu.

Ministar je naveo da će vakcine odmah nakon pristizanja na Aerodrom „Nikola Tesla“ biti transportovane u Institut Torlak, odakle će sutra  biti distribuirane u centre za vakcinaciju širom Srbije.

Popović je podsetio na to da je Srbija dogovorila nabavku ukupno dva miliona vakcina iz Rusije i da će celokupna količina vakcina biti isporučena Srbiji do kraja aprila.

 

Izvor: Vlada Srbije