Sastanak sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Sastanak sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

26/02/2021 Off By BERB

Izvor: Predsedništvo/Foto: Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije i upoznao ih sa situacijom pred dolazak specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka. Predsednik Vučić je najavio i da će Srbija značajno novčano pomoći srpskom narodu na KiM i nastaviti da ulaže u važne projekte.

 

“Razgovarali smo o tome sa kakvim problemima se suočavamo, o bezbednosnim problemima na KiM, ali i o konkretnim projektima”, rekao je predsednik Vučić posle sastanka u Kuršumliji.
Predsednik Vučić se zahvalio srpskom narodu na KiM koji je na izborima pokazao jedinstvo, jer su shvatili da je to jedini način da se izbore za svoje interese.
“Želim još jednom da se zahvalim našem narodu na Kosovu i Metohiji, koji je pokazao ozbiljnost, disciplinovanost i sve ono što nas Srbe nije baš uvek krasilo, jer ljudi su dobro razumeli koliko je to važno za opstanak našeg naroda”, rekao je predsednik.
“Razgovarali smo i o brojnim konkretnim projektima i šta je to što ćemo veoma vredno da radimo. To su Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica i novi Kliničko-bolnički centar Gračanica, koji krećemo uskoro da gradimo. Važna je i nova zgrada Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, koja će da bude urađena, to su velike stvari. Ovo će biti novi simboli uspeha našeg naroda na KiM”, naglasio je on.
Predsednik Vučić najavio je i da će posebnu finansijsku pomoć dobiti svi građani koji žive na Kosmetu, i to nezaposleni po 200 evra, dok će svi zaposleni kao i svako dete dobiti po 100 evra.
“Dogovor je sa Kancelarijom za KiM da posebnu finansijsku pomoć uputimo, ne ljudima koji su prijavljeni, već onima koji žive na KiM, posebno onih 12.000 do 14.000 koji su nezaposleni”, rekao je predsednik i zamolio ljude da nastave da se bore i čuvaju svoja ognjišta i naše srpsko ognjište na Kosovu i Metohiji.