Ulaganje u turističke potencijale Mačvanskog okruga

Ulaganje u turističke potencijale Mačvanskog okruga

26/02/2021 Off By BERB

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić poručila je danas, prilikom posete Malom Zvorniku i Ljuboviji, da te opštine, kao i ceo Mačvanski okrug, imaju značajne turističke potencijale koje je potrebno razvijati.

Matić je navela da će resorno ministarstvo nastaviti da ulaže u turističke projekte u ovom regionu, i dodala da je od posebnog značaja izgradnja auto-puta Ruma–Šabac–Loznica, koji će unaprediti šanse za ekonomski razvoj ovog kraja, ali i čitave Zapadne Srbije.

Ona je naglasila da je neophodno da već sada ubrzano podižemo turističke destinacije u ovom delu naše zemlje, kako bi nove prilike bile iskorišćene u punom kapacitetu.

Ona je napomenula da su za razvoj novih usluga ključni i projekti digitalizacije turističkih destinacija, kao i izgradnje širokopojasne infrastrukture u ruralnim područjima, dok je za ukupan napredak važno savremeno obrazovanje koje je omogućeno izgradnjom lokalne računarske mreže u okviru projekta „Povezane škole“.

Tokom sastanka sa predsednikom Opštine Mali Zvornik Zoranom Jevtićem, ministarka je konstatovala da je za unapređenje turizma neophodno i pokretanje ekoloških projekata.

Zvaničnici su nakon toga obišli Podzemni grad Karađorđevo uoči početka druge faze radova na obnovi i adaptaciji tog objekta, za koje je resorno ministarstvo do sada opredelilo ukupno 57 miliona dinara.

Matić je razgovarala i sa predsednikom opštine Ljubovija Milanom Jovanovićem o razvojnim projektima, a posebno je bilo reči o mogućnostima izgradnje novog antenskog stuba koji bi omogućio bolji televizijski signal u određenim zonama, montažu opreme mobilnih operatera i dostupnost signala mobilne telefonije i interneta.

U Ljuboviji je organizovan obilazak lokacija predviđenih za izgradnju auto-kampa i otvorenih bazena za kupanje i biciklističke staze u Etno selu Vrhpolje, a nakon toga priređeno je svečano otvaranje destilerije „Destico M&M“.

 

Izvor: Vlada Srbije