Вулин: Мигрантска криза ће трајати, на нама је да се боримо против последица

Вулин: Мигрантска криза ће трајати, на нама је да се боримо против последица

24/02/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да ће мигрантска криза потрајати и да је на држави да се бори против њених последица и сачува способност Србије да реагује хумано, одговорно и организовано, али и да никада не дозволи да наша земља постане паркинг за мигранте. 

 

Представљајући Споразум између Србије и Северне Македоније о сарадњи у области борбе против трговине људима и Споразум о статусу између Србије и ЕУ о акцијама које спроводи Европска агенција за граничну и обалску стражу у Србији пред посланицима Скупштине Србије, министар Вулин је навео да предложени споразуми представљају још једно средство и механизам за борбу против последица мигрантске кризе.

 

Министар је указао да наши суграђани често изражавају бојазан због присуства миграната, могућности да долазе неконтролисано, да се доселе или населе на нашем простору.

 

„Ово је један од споразума који нам омогућава да се боримо против таквих појава. Да чувамо свакодневни начин живота наших грађана, свој простор, територију и могућност да живимо онако како смо навикли“, истакао је министар Вулин и додао да је због тога важно да са ЕУ и суседима имамо одговарајуће споразуме.

 

Министар је упозорио да нико не сме и не може да узима закон у своје руке и да помисли да држава не ради свој посао, па да организује некакве патроле, страже.

 

Представљајући Споразум о просветној, културној и спортској сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Сједињених мексичких држава, министар Вулин је истакао да је Мексико Србији пријатељска земља, која није признала лажну државу Косово.

 

Према његовим речима, овај споразум показује колико Србија води рачуна о спољнополитичким односима и без обзира на географску удаљеност тражи пријатеље свуда у свету.

 

„Глас Мексика није безначајан, неважан у УНЕСКО-у, ИНТЕРПОЛ-у, није неважан  у Уједињеним нацијама“, истакао је министар Вулин, који је позвао посланике да у дану за гласање подрже предложене споразуме.

 

Фото: Танјуг