Nepokolebljiva borba protiv korupcije i kriminala

Nepokolebljiva borba protiv korupcije i kriminala

24/02/2021 Off By BERB

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović poručila je sinoć u Skupštini Srbije, gde su pred poslanicima bile izmene Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, da će borba protiv korupcije i kriminala biti nepokolebljiva.

Popović je istakla da će Poreskoj upravi, u okviru koje je formiran poseban sektor za poreklo imovine, svi pružiti podršku i pomoć i zajedno učestvovati u toj borbi kako bi se zakon sproveo u delo na najbolji mogući način.

Ministarka je izrazila žaljenje zbog toga što pojedini poslanici neosnovanim navodima pokušavaju da umanje borbu države protiv korupcije i kriminala.

Ovo je antikorupcijski zakon par ekselans. Država je pokazala da se jasno odredila protiv korupcije i kriminala i svi možemo da se osvrnemo na činjenicu šta je na tom polju urađeno prethodnih nedelja, rekla je ona.

Popović je naglasila da se nezakonito stečena imovina može utvrditi samo u toku sudskog, krivičnog postupka – ko je izvršio krivično delo i ko je imovinu stekao izvršenjem krivičnog dela, u tom momentu se može pričati o nezakonito stečenoj imovini.

Ovde se radi o razlici u imovini koju je neko stekao i prihodima koje ima, a to mora da se utvrđuje na bazi odredaba ovog zakona, istakla je ministarka.

 

Izvor: Vlada Srbije/Foto: Tanjug