Gradska administracija u Šapcu servis građana

Gradska administracija u Šapcu servis građana

22/02/2021 Off By BERB

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Marija Obradović posetila je danas Šabac, gde je razgovarala sa rukovodstvom grada i obišla Jedinstveno upravno mesto, koje je otvoreno pre tačno godinu dana.

Obradović je sa gradonačelnikom Aleksandrom Pajićem razgovarala o ulaganjima i projektima koje taj grad planira da realizuje u narednom periodu, ali i o tome kako resorno ministarstvo može u tome da pomogne.

Ona se tokom obilaska Jedinstvenog upravnog mesta uverila u to da ovaj najpopularniji projekat Ministarstva među opštinama i gradovima u Šapcu funkcioniše na najbolji mogući način i da je gradska administracija postala pravi servis svojih građana.

Tom prilikom ministarka je uručila ugovor o radu Nikoli Ninkoviću, koji će u Gradskoj upravi raditi na poslovima izrade programa za evidenciju izdatih dokumenata iz matičnih službi.

Ninkoviću je bolest oduzela vid, ali on uprkos tome radi na veb-aplikaciji koja će omogućiti kompletnu digitalizaciju izdatih dokumenata iz matične službe.

Obradović je ocenila da je ovaj slučaj apel i obaveza gradovima i opštinama da pronađu u svojim sredinama ovako mlade, aktivne i energične ljude koji, bez obzira na svoj invaliditet, mogu mnogo da pomognu svojim sugrađanima i rade u njihovu korist.

Ministarka je rekla i da je posao Gradske uprave da se sve digitalizuje, ubrza i da se građanima uštede i vreme i novac, pri čemu je i izrazila divljenje prema Nikoli, koji je uložio dodatni trud, snagu i volju kako bi ostvario svoje ciljeve.

Ona je još jednom pozvala građane da se preko portala eUprave prijave za imunizaciju kako bi što pre stekli kolektivni imunitet i odbranili se od koronavirusa.

 

 

Izvor: Vlada Srbije/Foto: Tanjug