U Srbiju stiglo 150.000 doza vakcine „AstraZeneka“

U Srbiju stiglo 150.000 doza vakcine „AstraZeneka“

21/02/2021 Off By BERB

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas na AerodromuNikola Teslaprvi kontingent od 150.000 doza vakcina protiv virusa korona britansko-švedskog proizvođača AstraZeneka“.

Vučić je, u društvu ministra zdravlja u Vladi Srbije Zlatibora Lončara i ambasadorke Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud, rekao da naša država, uz UAE, postaje jedina zemlja u svetu koja ima na raspolaganju više od tri vakcine.

Revakcinacija ovim cepivom ide posle 12 nedelja, a imamo ugovor za nove doze, tako da ovo znači još 150.000 vakcinisanih u Srbiji. Ponosan sam na odgovornost i ozbiljnost koju smo pokazali u borbi za zdravlje građana, za očuvanje života i borbi za napredak ekonomije, naveo je on.

Predsednik je izrazio zahvalnost premijeru Velike Britanije Borisu Džonsonu, kao i premijeru Indije Narendri Modiju, ističući da će od sutra “AstraZeneka” vakcine biti dostupne građanima.

Nakon današnje isporuke, Srbija postaje jedna od retkih zemalja u svetu u kojoj će građani moći da biraju između četiri različite vakcine protiv virusa korona američko-nemačke “FajzerBiontek”, ruske “Sputnjik V”, kineske “Sinofarm” i britansko-švedske “AstraZeneka”.

Očekuje se da će u Srbiju danas stići i novi kontigent od 50.000 doza ruske vakcine “Sputnjik V”.

 

Izvor: Vlada Srbije/Foto: Tanjug