Момировић: Машине се не гасе на путу Нови Пазар – Тутин

Момировић: Машине се не гасе на путу Нови Пазар – Тутин

16/02/2021 Off By BERB

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је данас радове на траси заобилазнице око Новог Пазара, као и радове на реконструкцији магистралног пута Нови Пазар – Тутин.

 

“У овом крају живе и раде гостопримљиви, вредни и честити људи, зато ме уопште не изненађује да у овом делу одлично напредујемо на радовима реконструкције пута Нови Пазар-Тутин. Мада су временски услови јако тешки током зиме, ми не гасимо машине–радимо даноноћно. Желимо да завршимо што пре овај путни правац који ће бити шири, функционалнији и безбеднији за возаче и грађане“, рекао је министар Момировић.  Он је истакао да је реконструкција овог пута део споразума на највећем државном нивоу, између председника Србије Александра Вучића и председника Турске Реџепа Таипа Ердогана.

“Овај споразум је показатељ да Србија чврстим залагањем актуелне Владе данас има пријатељске односе у читавом свету. Изузетно сам задовољан како овде напредују радови, И морам да похвалим локалну самоуправу као и извођаче радова.  Сви радови теку договореном динамиком, нисмо ни сумњали у то јер радове изводе озбиљни извођачи као што је фирма Ташјапи. Заобилазница око Новог Пазара на којој раде Путеви Србије такође иде задовољавајућим темпом, с тим да овде очекујем још бољи проценат извршења чим временски услови то дозволе”, закључио је министар Момировић.

Градоначелник Нихат Бишевац захвалио се министру Момировићу на посети и сталном ангажману МГСИ на инфраструктурним пројектима ове општине.

„Обишли смо радове на обилазници и на путу Нови Пазар-Тутин. Нама је драго што се задњих година улаже у путну инфраструктуру, што ће да створи услове за развој града и целог региона“, рекао је Бишевац.