Odgovoran pristup Srbije epidemiji od samog početka

Odgovoran pristup Srbije epidemiji od samog početka

14/02/2021 Off By BERB

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je Srbija epidemiji koronavirusa od samog početka pristupila odgovorno, kao i da je činila sve kako bi se širenje virusa i efekti epidemije stavili pod kontrolu.

Lončar je u intervjuu za dnevni list “Blic” naveo da Srbija ima najnižu incidencu obolevanja od COVID-19 u regionu i najnižu stopu smrtnosti, pri čemu je naša zemlja testirala i ubedljivo najviše građana.

Veliki odziv za vakcinaciju i, što je najznačajnije, zadovoljni građani koji su primili vakcinu najbolja su potvrda da smo zaista uradili dobar posao, istakao je ministar.

On je ukazao na to da su za uspeh Srbije u pogledu vakcinacije građana najznačajniji predsednik Republike Aleksandar Vučić, koji je zaslužan za nabavku vakcina u ovolikom broju, i zdravstveni radnici koji su efikasno i odgovorno pristupili imunizaciji više od pola miliona ljudi za dve nedelje.

Ministar je ukazao na to da je pravovremeno sprovedena obuka zdravstvenih radnika za aplikovanje vakcina i da je napravljena mreža punktova, kao i da su formirani vakcinalni timovi za svaki punkt.

Prema njegovim rečima, zdravstveni radnici su iskusni, stručni i dobro obučeni za vakcinaciju, jer svake godine vakcinom protiv sezonskog gripa vakcinišu nekoliko stotina hiljada ljudi.

Ono što su zdravstveni radnici u Srbiji uradili u prethodnih godinu dana, zaključno sa imunizacijom građana, zaista je herojsko delo koje im država i građani nikada neće zaboraviti, i na čemu će im biti večno zahvalni, zaključio je Lončar.

 

 

Izvor: Vlada Srbije/Foto: Tanjug